Безплатни програми (freeware) за Windows7(и не само)
Unlockerl – Малка и чудесна програмка, която ще ви помогне да изтриете файлове ( "заключени" файлове), които не можете да премахнете по стандартния начин.Windows 10 MediaCreationTool – Чрез тази програма инсталирате или преинсталирате Windows 10 (Home или Pro), можете да създадете собствен инсталационен носител чрез USB флаш устройство или DVD диск.Speccy – е много добра безплатна програма която дава информация с какъв хардуер разполагате, операционна система, температури на хардуерни компоненти-дънна платка, процесори, видео карта, хард диск.DesktopOK –е опростена програма, която не се инсталира и помни по-ранни състояния на позициите на иконите на десктопа.XBoot – Един изпипан малък инструмент за създаване на няколко операционни системи на USB устройство/CD/DVD.AOMEI Backupper Standard 2.2 – Програмката е за резервно копиране и възстановяване на компютърната система, за създаване цифрови копия на дисковете и дисковите дялове.Starter – Програмката е на БГ и ви дава детайлна информация за програмите, които се стартират с Windows-a, възможност да изключите ненужните процеси, както и списък със услугите (Services) в Windows-а. С изключването на някои ненужни услуги можете значително да подобрите производителността на вашият компютър.


BGPhonetica – Просто стартирате файла setup.exe, за да инсталирате ТАЗИ клавиатура на някоя от операционните системи: Windows XP,Windows Виста или Windows 7


AdwCleanerr – е програма, която открива и премахва от вашият компютър рекламен и нежелан софтуер.Програмката не се инсталира и е изцяло на БГ.Просто изтеглете файла и го стартирайте. Натискайки бутона "Търсене", AdwCleaner ще започне да търси в компютъра ви нежелани програми. За да изтриете тези нежелани програми просто натиснете бутона "Изтриване"


FastStone Image Viewer – Това е много добра програма за разглеждане на снимки.Бърза, с много опции, включително за основно редактиране на дадено изображение. Вградени алгоритми за преоразмеряване на снимките - и при разглеждане и при промяна на размера им.


Driver Genius Pro – Това е програма която тегли оригинални драйвери от сайтовете на производителя на хардуера.Просто е безценна.


БГ за WINDOWS XP – Това е езиков пакет за Windows XP Professional ,Windows и XP Home Edition . Изцяло ще промени Windows-a ви на български език.
ADOBE READER – Задължителният четец на PDF файлове. Изцяло с меню на български език.
MBR Regenerator – e приложение, което ще ви помогне да решите някои проблеми, свързани с активацията на Windows Vista и Windows 7. Програмата възвръща първоначалния вид на Master Boot Record и след употребата и за премахване на активатор на Windows, пробният период отново е 30 дни. Loader-ите, които инсталират SLIC ще бъдат напълно премахнати, за да опитате отново с друга активация.
Clownfish for Skype – е онлайн преводач на изходящи съобщения в Skype. Вече може да пишете на родния си език, а получателят ще получи преведени съобщения.Вградена функция Текст-към-Говор за всички входящи съобщения – превръща писмен текст в гласови съобщения.


ShutDown – Позволява ви да изключите/рестартирате компютъра или да преустановите дадена програма в точно определен час или след точно определен период от време.Също така може да зададете определена програма кога да стартира или спре изпълнението си.
Програмката е лека,не се инсталира, удобна и лесна за работа, а също поддържа и Български интерфейс.

Страница 1 
Страница 2 
Страница 3