Безплатни програми (freeware) за Windows7(и не само)Unassoc – e инструмент с който можете да деасоциирате грешно асоциирано файлово разширение при Windows Vista и Windows 7 (Неправилните файлови асоциации могат да доведат до отклонения в работата на Windows , тъй като системата не знае как да интерпретира определен файлов тип и коя програма да използва.).Програмата не се инсталира.


WinKeyFinder – е безплатна програма, която извлича вашите серийни номера за Windows Xp, Windows 2000, Windows 7, 98, 2003, MS Office,.NET от регистрите и ви ги показва.Невероятна програмка.Не се нуждае от инсталиране


Ultimate Windows Context Menu Customizer –ви дава възможността да редактирате контекстното меню на Windows XP, Vista и 7.


ColorConsol –ви дава възможността да се възползвате от същата функционалност като тази на "Command Prompt-та", но с добавена функция на цветна конзола.Програмката е много малка 120 KB и не се инсталира.
SpeedyFox –Mozilla Firefox е бърз браузър, но с течение на времето тoй започва да работи по бавно . Причината за това е фрагментацията на профила на бази данни. SpeedyFox е проектиран специално за решаване на този проблем.

Dir-Lock –Dir-Lock е проста и лесна за употреба програма, която позволява на потребителите да заключват/отключват всяка папка на NTFS дисково устройство.

Курсори за мишка –Красиви курсори за мишка
AAA Logo 2009 –AAA Logo Това е програмкка, с помощта на която ще създадете професионални лога и то за минути. На разположение имате шаблони, допълнителни шрифтове, хиляди готови обекти и клипартове.


SkypeHistoryCleaner –SkypeHistoryCleaner служи за изтриване на хронологията в скайпа.Може да изберете само хронологията на даден абонат,както ден,час и др.
Rainmete [b][size]–Rainmeter е безплатно приспособление, което следи и непрекъснато ви информира за състоянието на вашата система. Показва в реално време вашето IP, gateway, DNS, CPU натовареност, употребената памет, направения от вас входящ и изходящ мрежов трафик, от колко време РС-то работи без прекъсване, наличното свободно дисково пространство и други.
Foxit Reader – Foxit Reader е малък и много удобен четец за PDF файлове, които няма да товари изобщо системата ви, а ще ви даде всичко необходимо за тази цел.Any Video Converter Free – Реално поддържа всички видео файлове и може да ги конвертира от един в друг формат. Например – с лекота ще обърне видео файла от камерата Ви, за да го качите във flv формат на сайта си или пък YouTubeUltraDefrag – UltraDefrag е безплатен инструмент за дефрагментиране предназначен, за Windows7.Програмата работи значително по-бързо от вграденият в Windows инструмент за дефрагментиране и е малка като размер.
Windows 7 Codecs – Пакет с кодеци За Windows 7.Mаксимално опростен и същевременно предлага максимално добра интеграция с плеъри и файлови формати.
CCleaner – CCleaner е безплатно приложение за оптимизиране на вашата система. Програмата премахва ненужните файлове от компютъра, което позволява на Windows да работи по-бързо и освобождава ценно дисково пространство.


Revo Uninstaller – Убийствена малка безплатна програма за деинсталиране, която показва всички ваши инсталирани програми и компоненти, позволявайки доста по-пъргавото им деинсталиране..


TweakUI for Windows 64-Bit – Това е модифицирана версия на продукта на Майкрософт Tweak UI. Тази версия работи с 64-битови PC-та(новите серии AMD и EM64T) и съответните издания на Windows за тях(XP и 2003). Използвайте я за да пригодите вида на PC-то си според нуждите и вкуса си, от настройки за курсори и иконки до видове препратки. Освен това от TweakUI можете да оптимизирате компютъра си, да увеличите производителността и да намалите главоболията си.

Mozilla Firefox –Firefox е по-бързият, безопасен и добър начин да сърфирате в Интернет.
Интерес представляват и неговите разширения (extentions), които могат в огромна степен да увеличат възможностите на браузера.

Страница 1 
Страница 2 
Страница 3