Форуми
Ръководства за Windows XP/7/8,10 :: Форуми :: За Mozilla Firefox :: Mozilla Firefox
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Добавки за Mozilla Firefox
Редактори: admin, Doktora, ludia
Автор Отговор
admin
сб ное 21 2009, 07:14
admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: нд ное 15 2009, 01:30
съобщения: 259
Браузъра е преведен на множество езици, отличава се с завидна лекота и бързина на работа, вграден модул за търсене в най-известните търсачки и още много други възможности.

Едно от най-интересните му качества е възможността за добавяне на всевъзможни добавки, които увеличават възможностите на браузъра според това, което ви е необходимо и в същото време не се отразяват забележимо върху бързодействието на браузъра и заеманите от него системни ресурси.

Ето кратко описание на някои добавки:

 • Adblock Plus
Изтегляне
Премахва досадните рекламни банери. Ако искате да премахнете някой нежелан банер, кликнете с десния бутон върху него и от менюто изберете Adblock Image. Можете да блокирате също и Flash банери - в горния десен ъгъл ще се появи бутонче Block. Разширението добавя адреса на въпросния банер към въпросния банер в списъка с блокирани адреси. При отварянето на каквато и да е страница, ако в нея има банер с адрес, който фигурира в списъка, той просто няма да бъде зареден и няма да го видите. Ако решите, че сте забранили нещо, което ви трябва, можете по всяко време да го махнете от "черния списък". Освен това, можете да използвате "*" като маска - ако например в списъка има http://storage.alabala.com/Banners/*, всеки банер, който съдържа http://storage.alabala.com/Banners/ в адреса си ще бъде блокиран. Това е много удобно, когато адресите банерите са "динамични" - ако се сменят при всяко зареждане на страницата или през определено време се сменят рекламите.
 • Compact Menu
Изтегляне
Много полезно, ако ползвате менюто (menu bar) на браузъра много рядко и ви се струва излишно то да заема цял ред. Тази добавка премахва лентата на менюто и всъщност я събира в едно единствено бутонче - в случай, че ви потрябва менюто.
 • Define
Изтегляне
Помага за бързо търсене на дефиниция на дума или друга част от текста. След като маркирате част от текст, в контекстното меню ще се появи нова опция, която ще ви отвори прозорец с резултатите от търсенето за дефиниция на маркираната част. Пример: Ако някъде срещнете думата Hardware и я маркирате и изберете тази опция, ще видите резултатите от търсенето в Google за define:Hardware.
 • DownloadHelper
Изтегляне
Страшно полезен, ако попаднете на някой видеоклип от Youtube или Vbox7 или някой друг подобен сайт и искате да си го запазите на твърдия си диск. Добавката представлява едно бутонче до address bar-a. Когато отворите някоя страница с клип, от стрелката до бутона можете да изберете самият flv файл и да го съхраните. До името на файла има иконка, която показва, по какъв метод добавката е "открила" клипа и го е добавила в списъка - дали има HTML линк към клипа, дали има изходяща HTTP заявка за него, или пък просто е открила файл, по-голям от 1 MB.
 • Fancy Numbered Tabs
Изтегляне
Номерира подпрозорците, които сте отворили и по този начин улеснява навигацията между тях. Превключването става с CTRL + [1-8] (Примерно CTRL + 3, за да изберете подпрозореца, до който стои цифрата 3). Принципно същата възможност я има вградена, чрез alt+цифра, явно това разширение показва и самият номер.
 • Fission
Изтегляне
Address Bar-ът изпълнява ролята на Progress bar - показва, докъде се е заредила съответната страница.
 • Flagfox
Изтегляне
В Status Bar-а показва флага на държавата, в която е сървъра на сайта, който сте отворили. От контекстното меню можете да получите допълнителна информация за домейна (whois), за IP адреса на сървъра и др.
 • Forecastfox
Изтегляне
Показва информация за днешната температура, както и прогноза за следващите 2 дена. В настройките трябва да зададете града, в който сте/за който искате да получавате прогноза.
 • Gmail Checker
Изтегляне
Удобен начин да проверите пощата си в Gmail, без да отваряте нов таб/прозорец. Добавката представлява иконка на пощенски плик. С дясно кликване влизате в менюто, откъдето можете да въведете името и паролата си за пощата. След това програмката ще изпише колко нови съобщения имате и ако има, ви дава възможност да ги прочетете.
 • Google Preview
Изтегляне
При търсене в Google показва thumbnail срещу всеки излязъл резултат, в който можете да видите какво се "крие" зад всеки от резултатите и да се ориентирате по-добре, дали конкретен резултат би ви бил полезен, преди да отворите линка към него.
 • Quick Translation (qtl
Изтегляне
Aко срещнете непозната дума някъде, просто я маркирайте и автоматично ще се появи малко прозорче, в което ще видите преводът на тази дума. В Status bar-а има иконка, от която можете да зададете език, на който да бъде преведена маркираната дума Ако програмката не успее да преведе думата, ще видите обяснението и от Wikipedia, Babylon и др. Освен това чрез бутончетата в горната част на прозорчето можете просто да копирате маркираното в clipboard-а или да търсите за него в Google, Yahoo, Youtube и на други места.
 • Snap Links
Изтегляне
Много удобно, ако трябва да отворите няколко линка наведнъж (примерно 5-6 резултата в Google). Задържате десния бутон и при влачене на мишката ще се появи зелен правоъгълник. Линковете, които попадат в него ще се оградят с червена рамка. По подразбиране се маркират само "главните" линкове - тези с по-голям шрифт. За да маркирате всички, задръжте SHIFT. Като отпуснете десния бутон на мишката, всички маркирани (оградени в червена рамка) линкове ще се отворят. В настройките можете да зададете, дали да се отварят в нови табове, в нови прозорци или просто да се копират в clipboard-а, да се запазят в Bookmarks или да се изтеглят. Това може и да се избере от контекстното меню, което се появява като задържите CTRL, докато отпускате десния бутон на мишката (Натискате десния бутон, влачите мишката, докато изберете каквото ви трябва, натискате и задържате CTRL, отпускате десния бутон, отпускате CTRL)
 • Split Browser
Изтегляне
Позволява да разделите прозореца на браузъра на няколко части и във всяка от тях да отворите различни страници, като всяка част си има собствена навигация. Също така в контекстното меню ще се появи опция "Split browser to", където можете да зададете на съответния линк да се отвори в същия таб, в който сте (прозорецът се разделя на 2 части)
 • Tab Scope
Изтегляне
Когато посочите с мишката някой таб, в малко прозорче се появявя съдържанието на страницата, която е отворена в него. Също така има бутончета за навигация (Back, Forward, Refresh...) и можете да скролирате нагоре-надолу в страницата. С дясно кликване на мишката размерът на прозорчето се увеличава. В настройките на добавката можете да зададете произволно размерите на прозорчетата в двата режима.
 • Bulgarian Dictionary 4.1
Изтегляне
Ще Ви помогне да имате перфектен правопис при писане в страници и писма.Подчертава в червен цвят сгрешените думи,и Вие лесно можете да ги поправите.А ако случайно някоя дума липсва в речника,просто натискате десен бутон и я добавяте.
 • Bookmark Duplicate Detector 0.7.5
Изтегляне
Открива и елиминира повтарящи се отметки.
 • CuteMenus - Crystal SVG 1.9.3
Изтегляне
Добавя красиви икони в менюто на браузъра.
 • Forecastbar Enhanced 0.9.6
Изтегляне
Предоставя информация за метеорологичната обстановка във вид на данни с температурата и скорост на вятъра.
 • Live IP Address
Изтегляне
Live IP Address показва текущия IP адрес.
 • Password Exporter
Изтегляне
Password Exporter може да експортира Вашите пароли в CSV или XML формат и след евентуална преинсталация на браузъра да ги върне обратно.Също така можете да пренесете с помощта на тази добавка паролите си на друг компютър.
 • Screen Grab
Изтегляне
.Screen Grab прави скрийншотове на екрана на браузъра.

Alexa Sparky

Sparky e безплатна Firefox добавка, разработена от Alexa, даваща ви полезна информация за сайтовете, които посещавате, без да се натрапва. С нея можете да следите тенденцията на трафика, както и да виждате подобни сайтове.


Google Preview

Вмъква thumbnails на сайтовете в търсенето на Google и Yahoo. Системата за thumbnails се състои от 5 сървъра, които генерират 4.5 TB трафик всеки месец.


Live PageRank

Показва Google PageRank на активния уебсайт.


Locationbar

- Подчертава домейна, което намалява риска от измами.
- Декодира интернет адресите, за по-лесно разчитане


Web Developer

Една от най-разпространените добавки за Firefox. Добавя меню и линия с различни инструменти за уеб разработчици.


StumbleUpon

Тази добавка научава какво харесвате и ви показва сайтове, според вашите интереси. С нея лесно можете да се свържете с приятели и да споделите вашите открития, да се запознаете с нови хора с подобни интереси и да проверите какво откриват другите.Xmarks.

Тази добавка съхранява вашите отметки и пароли, синхронизира ги между различните браузъри на различни платформи, както можете да ползвате информацията си, там където може да инсталирате приложението. Foxmarks също е достъпен за IE и Safari браузъри. Това е инструмент, който ви позволява да си водите кратки записки, да съхранявате препратки, както и други уеб неща на едно място, за да може да ги ползвате за в бъдеще или да ги споделите с приятели.


Adblock Plus.

Това е много полезна добавка, с помощта на която ще се отървете от дразнещите реклами в интернет. Говоря за онези мигащи и движещи се картинки наречени банери, които всеки един уеб сайт, който посещавате има. Освен, че ги виждате всеки ден и сте запомнили до най-малката подробност за какво става въпрос и то не ви интересува, тези банери (особено ако са на Flash) забавят неимуверно много вашата система и уеб сайта зарежда все по-бавно и по-бавно. Adblock Plus блокира тези реклами за вас, без значение дали са .gif картинки или Flash анимации.


Automatic Save Folder.

Тази добавка ще помогне на тези, които искат да държат своя работен плот (Desktop) чист и подреден от излишни файлове. Automatic Save Folder разпределя файловете, които сваляте от интернет в отделни папки в зависимост какви са самите файлови формати и от коя сайт са свалени. От настройките на разширението можете да изберете желаните папки и да направите своя избор, който ще улесни намирането на свалените от вас файлове.


Tab Mix Plus.

Тази добавка разширява функционалността на използваните от всички нас табове в уеб браузърите. Вие избирате, кои страници да се отварят в табове или в нови прозорци, промяна на изгледа на таб, който не сте отворили още и безценна функция за връщане на грешно затворени табове.


DownThemAll!.

Това е инструмент, който няма да ви е необходим всеки ден, но когато се наложи върши чудесна работа. DownThemAll! е мощен мениджър за сваляне на файлове от интернет. С негова помощ може да свалите всички снимки от посочена от вас уеб страница, аудио файлове или каквото още решите. Може да се използва за всеки тип файл и всяка страница.


Better Gmail 2.

Тази добавка е отговор на молитвите на всеки потребител на електронната поща Gmail. Внася някои подобрения и функционалности, които не са налични по принцип. Променя начина, по който възприемате вашата поща.


Google Gears.

Това е една изключителна добавка разработена от Google, която напълно променя разбирането за интернет. Общо взето може да използвате важни за вас уеб сайтове, без технически да сте свързани с интернет. Сайтове поддържащи добавката са Gmail, Google Reader, Google Docs, Google Calendar, Remember the Milk и PassPack.


AutoCopy.

Това е добавка за хората, които съхраняват текстове в интернет с най-различни цели, като например блогване. AutoCopy премахва необходимостта от използването на Ctrl+C след маркиране на даден текст. Това, което трябва да направите е да маркирате текста, след това отивате там където искате да го поставите и натискате средния бутон на мишката, като по този начин ще прехвърлите информацията много по-бързо от преди.


Screengrab.

С помощта на това разширение може да снимате какво виждате в браузъра си. Има избор между селектирана от вас част от екрана, целия екран или избрана рамка. След като снимате, остава да изберете в какъв файлов формат да е вашата снимка.


Smart Bookmarks Bar.

Нямате достатъчно място да съберете всички ваши отметки? Тук идва Smart Bookmarks Bar, който ще отстрани имената на отметките ви и ще показва само иконите на конкретните уеб сайтове, които сте запаметили. Когато дадете с мишката над някой икона, заглавието ще се покаже.


Screengrab.

С помощта на това разширение може да снимате какво виждате в браузъра си. Има избор между селектирана от вас част от екрана, целия екран или избрана рамка. След като снимате, остава да изберете в какъв файлов формат да е вашата снимка.
Xmarks.

Тази добавка съхранява вашите отметки и пароли, синхронизира ги между различните браузъри на различни платформи, както можете да ползвате информацията си, там където може да инсталирате приложението. Foxmarks също е достъпен за IE и Safari браузъри. Това е инструмент, който ви позволява да си водите кратки записки, да съхранявате препратки, както и други уеб неща на едно място, за да може да ги ползвате за в бъдеще или да ги споделите с приятели.

Alexa Sparky

Sparky e безплатна Firefox добавка, разработена от Alexa, даваща ви полезна информация за сайтовете, които посещавате, без да се натрапва. С нея можете да следите тенденцията на трафика, както и да виждате подобни сайтове.

Google Preview


Вмъква thumbnails на сайтовете в търсенето на Google и Yahoo. Системата за thumbnails се състои от 5 сървъра, които генерират 4.5 TB трафик всеки месец.

Live PageRank

Показва Google PageRank на активния уебсайт.

Locationbar

- Подчертава домейна, което намалява риска от измами.
- Декодира интернет адресите, за по-лесно разчитане


Web Developer

Една от най-разпространените добавки за Firefox. Добавя меню и линия с различни инструменти за уеб разработчици.


StumbleUpon

Тази добавка научава какво харесвате и ви показва сайтове, според вашите интереси. С нея лесно можете да се свържете с приятели и да споделите вашите открития, да се запознаете с нови хора с подобни интереси и да проверите какво откриват другите.


Firebug


служи за лесно анализиране на страниците, дебъгване на HTML, CSS и JavaScript и тяхното променяне директно в браузъра.


Oсвен това има възможност за автоматично обновяване на добавките. Ако бъде открита нова версия на някоя от тях, при стартирането си Mozilla Firefox ще ви попита, дали искате да обновите съответната добавка.


Fastestfox: Най-добрите някога Firefox Add-на. Щракнете върху адресната лента и въведете дума, тя автоматично търси в сайта и дава падащото списък на съвпадение на уебсайтове, за да изберете from.It също зарежда следващата страница автоматично при превъртане надолу към дъното. Прави сърфиране по-лесно и по-бързо

Прескачане на екрана: Тази добавка е трябва да има за потребители, които желаят да сваляте файлове от бърза акция или мега качвате и други подобни сайтове.
Това не отменя таймера от уебсайтове, които ви накара да чакам. Но тя прескача ненужни страници на сайтове като Rapidshare, Сега ти
съм да кликнат върху рекламата-натоварено страници и изчакайте countdowns.

Tab микс плюс: Отмяна затворени раздели или Windows,възстановяване на сесии и управление раздела Опции. Отлично средство

Малко меню: Комбинира лентата с менюта в единен меню падащото. Много чист и удобен

Flashblock: Недоволен от флаш сайтове? Това Адон ще попречи на всички флаш обекти от loading.Including YouTube видео, Ако искате да видите обект флаш, просто кликнете върху бутона F, който се появява върху обекта.

Лесно изтегляне на YouTube видео и изтегляне Бърза YouTube: Както добавки могат да бъдат използвани, за да изтеглите видео клипове от YouTube в различни формати.
*** Бележка: Има един трик, за да изтеглите YouTube видеоклипове, без добавка on.Click на адресната лента и замени г. в YouTube с 3 и удар влизам, За пример: ако първоначалният връзка е

код:
HTTP:/ / Www.youtube.com / sdfygfsydfsld

, Смяна г. с 3 ще бъде

код:
HTTP:/ / Www.3outube.com/sdfygfsydfsld

Вие ще бъдете отведени до страницата с опции за изтегляне на видео. Но може да се изтегли само в FLV и MP4, Ако искате да изтеглите в различни формати опитайте по-горе две добавки.

Постави Email (оригинал):
А готин добавка, на която може да се използва за запълване на текст на форми с десния бутон на мишката.
NOTE:След като бъде инсталиран, Отидете на добавки и изберете Залепи имейл и кликнете на опцията, въведете имейл адреси или потребителски имена или физическото си пощенски адрес в текстови полета.
Сега можете да ги използвате по всяко време, за влизане в сметките си или записването за всеки уебсайт, без да се налага да пишете.

DownThemAll : А даунлоуд мениджър, който е действително интегриран в Firefox, лесен за употреба и изключително fast.Comes с даунлоуд мениджър, също. Подкрепя пауза / resume.Just десен бутон върху линка на източника, от която досие трябва да бъде изтеглен и да започне изтеглянето с DownThemAll.

Делене: Показва лента за прогреса в адресната лента, да да го копират от Apple Safari. Доста добре изглеждащи.

Webmail нотификатор: Един от най-добрите добавки, управлявате всичките си имейл акаунти от едно място. Сега съм дори да влезете в профила си за да проверите дали една нова поща е пристигнал.


SkipScreen


SkipScreen е изключително полезно допълнение за тези, които използват Rapidshare, Megaupload и др. сайтове, но не искат да дават пари и да чакат за да свалят нещо, което им трябва. Допълнението автоматично се активира при влизане в поддържаните сайтове и премахва нуждата от чакане преди стартиране на свалянето.Tab Scope


Показва прозорче със съдържанието на страницата и позволява да се използва навигацията из сайта все едно е отоврен на цял екранTV-FOX


Служи за гледане на on-line tv програми от целия свят.По точно 2780 Live TV Channels включително и БЪЛГАРСКИ


Ето още няколко полезни добавки...

Fire Gestures - управлявате всички действия в браузъра с жестове на мишката, аз без него не мога :thumbup:
AutoCopy - маркираният текст се и копира, като в irc
Adblock Plus - за блокиране на досадните рекламни банери
Thumbnail Expander - когато посочите умалена картинка тя автоматично се разпъва в оригинален размер след 100 мс, или след колкото време и зададете
Snap Links - с едно движение на мишката може да отворите всички линкове от страницата в табове, прозорци, да ги копирате, свалите или добавите в любими
CustomizeGoogle - една полезна добавка за персонализиране на търсачката гугълStylish- с него можещ да променяш как изглеждат страниците. Примерно за Facebook има много скинове, за YouTube ... и т.н. Просто като си в страницата даваш на адона Find styles for this page ... или си правиш сам.
Greasemonkey - подобно на горното, но използва различен метод за променяне. Има не само скриптове за промяна на стила ...
All-In-One-Gestures - жестове с мишката като в Опера.
Download Statusbar - много полезно при сваляне на файлове и с удоволствие си разкарах дефалтния прозорец на мозилата дето изскача.
DownloadThemAll! - изключително удобен менъжер.
VideoHunter - за сваляне на клипове ... аз лично го предпочитам пред Helper-a.
Surf Canyon - търсачка, която работи заедно с Google ... освен ако не я зададете да ви е основна. При първия вариант, търсите в гуугъл и под всеки резултат ви показва иконката на адона и при кликване дава допълнителна информация ...

Speed dial
Тази добавка предоставя възможност за бърз достъп до сайтовете, които посещавате най-често. След настройване Speed dial се показва при отваряне на нов празен таб или прозорец.

Greasemonkey
С Greasemonkey се изпълняват потребителски джава скриптове върху интернет страници след тяхното зареждане. Така се променя външният вид на страниците и се добавят допълнителни функции, според желанието на потребителя. Може да изтеглите скриптове за Greasemonkey от userscript.org.

Organize Status bar
Това е добавка за организиране на подредбата на иконите и текстовете в лентата за състояние (status bar) на браузъра. С добавката се изтриват или разместват елементи от лентата.

Autofill Forms
Тази добавка предоставя възможност за бързо въвеждане на една и съща информация, в няколко полета и по няколко пъти. Попълването става само с едно кликване от контекстното меню на браузъра или чрез натискане на клавишна комбинация от клавиатурата.

IE View
Някои страници са направени да се показват добре само в internet explorer. IE View позволява тяхното зареждане в отделен таб във Firefox. Има и възможност за настройване на IE View да зарежда определение страници винаги в такъв таб.

Screengrab
Служи за заснемане на интернет страниците. Добавката може да заснеме само това което се вижда в прозореца или да зеснеме цялата страница. Заснетото се записва в png или jpg формат. Справя се без проблеми с flash.

ColorZilla
Добавка за изваждане на цветове от интернет страници. Кликате на иконата на ColorZilla и започвате да местите курсора по страницата. В лентата за състояние се показва кодът на цвета върху който е курсорът и координатите му.

Linkification
Преработва връзки под форма на обикновен текст, в активни връзки върху които може да се клика. Има възможност за автоматично изпълнение при зареждане на страници.

SearchStatus
Показва статистика за посещавания сайт от Google, Alexa и други. Добавката също може да показва колко често се среща дадена дума в интернет страницата, като дава възможност за нейното открояване. Предоставя и други данни за посетения сайт, които са полезни при отчитане на популярността му в интернет.

ABV Notifier
Официална добавка за проверяване на електронни пощи в АБВ. Работи през защитена връзка и има възможност за работа с няколко регистрации. Може да се настройва периодът през който да се проверява за нови писма, както и да не се проверява папката за спам.
Tab Mix Plus
Контрол над работата с табове.Помага да се възстановят страниците преди затварянето на браузъра, както и нещата написани в тези страници.

Speed dial
Тази добавка предоставя възможност за бърз достъп до сайтовете, които посещавате най-често. След настройване Speed dial се показва при отваряне на нов празен таб или прозорец.

Greasemonkey
С Greasemonkey се изпълняват потребителски джава скриптове върху интернет страници след тяхното зареждане. Така се променя външният вид на страниците и се добавят допълнителни функции, според желанието на потребителя. Може да изтеглите скриптове за Greasemonkey от userscript.org.

Organize Status bar
Това е добавка за организиране на подредбата на иконите и текстовете в лентата за състояние (status bar) на браузъра. С добавката се изтриват или разместват елементи от лентата.

Autofill Forms
Тази добавка предоставя възможност за бързо въвеждане на една и съща информация, в няколко полета и по няколко пъти. Попълването става само с едно кликване от контекстното меню на браузъра или чрез натискане на клавишна комбинация от клавиатурата.

IE View
Някои страници са направени да се показват добре само в internet explorer. IE View позволява тяхното зареждане в отделен таб във Firefox. Има и възможност за настройване на IE View да зарежда определение страници винаги в такъв таб.

Screengrab
Служи за заснемане на интернет страниците. Добавката може да заснеме само това което се вижда в прозореца или да зеснеме цялата страница. Заснетото се записва в png или jpg формат. Справя се без проблеми с flash.

ColorZilla
Добавка за изваждане на цветове от интернет страници. Кликате на иконата на ColorZilla и започвате да местите курсора по страницата. В лентата за състояние се показва кодът на цвета върху който е курсорът и координатите му.

Linkification
Преработва връзки под форма на обикновен текст, в активни връзки върху които може да се клика. Има възможност за автоматично изпълнение при зареждане на страници.

SearchStatus
Показва статистика за посещавания сайт от Google, Alexa и други. Добавката също може да показва колко често се среща дадена дума в интернет страницата, като дава възможност за нейното открояване. Предоставя и други данни за посетения сайт, които са полезни при отчитане на популярността му в интернет.

ABV Notifier
Официална добавка за проверяване на електронни пощи в АБВ. Работи през защитена връзка и има възможност за работа с няколко регистрации. Може да се настройва периодът през който да се проверява за нови писма, както и да не се проверява папката за спам.
1. Bookmark Duplicate Detector открива и елиминира повтарящи се отметки.
2. Box.net Bookmarks Synchronizer можете да запазвате отметките си на www.box.net.
3. Bulgarian Dictionary ще Ви помогне да имате перфектен правопис при писане в страници и писма. Подчертава в червен цвят сгрешените думи, и Вие лесно можете да ги поправите. А ако случайно някоя дума липсва в речника, просто натискате десен бутон и я добавяте.
4. Cute Menus – Crystal SVG добавя красиви икони в менюто на браузъра.
5. Fasterfox добавя специфични настройки за връзката на браузъра към интернет и той започва да работи по-бързо.Също така добавя брояч, с помощта на който лесно можете да видите времето,необходимо за зареждане на всяка една страница.
6. Flagfox добавя флаг на държавата,в която се намира сървърът, хостващ заредената страница.
7. Flashgot обвързва Mozilla Firefox и Flashget,като добавя контекстно меню за сваляне на файлове от страниците.
8. Forecastfox Enhanced предоставя информация за метеорологичната обстановка във вид на данни с температурата и скорост на вятъра.
9. Foxmarks Bookmarks Synchronized е подобна на Box.net и също синхронизира Вашите отметки. Добавката е изключително удобна за ползване на 2 или повече компютри,тъй като синхронизира на тях еднакво съдържание.
10. Google Redesigned добавя изцяло нов дизайн в услугите на Gmail, Google Reader и Google Calendar.
11. Live IP Address показва текущия IP адрес.
12. Password Exporter може да експортира Вашите пароли в CSV или XML формат и след евентуална преинсталация на браузъра да ги върне обратно. Също така можете да пренесете с помощта на тази добавка паролите си на друг компютър.
13. Router Status Ви позволява да влезете лесно в уеб-интерфейса на рутера си,в случай,че имате такъв.
14. Screen Grab прави скрийншотове на екрана на браузъра.
15. Searchbar Autosizer намалява полето за търсене до адресната лента до минимален размер и го разширява в случай на нужда.
16. Stumble Upon отваря произволни страници с тематична насоченост в зависимост от предварително избрани категории. Внимавайте, води до пристрастяване.
17. Tabbrowser Preferences служи за организиране на отварянето на нови подпрозорци в браузъра. Всички тези добавки изполвам във второто издание на Firefox. Много от тях са съвместими и с третата версия.

Можете да си свалите и цялата колекция от ТУК


Много полезен плугин за попълване на форимичките при регистрация в директории

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/673

All-in-One Gestures
Управление на навигирането, чрез жестове на мишката и задържан някой от бутоните ?.

FEBE
Бекъп на почти всичко в "Мозила" - отметки, добавки, пароли, настройки и т.н.

IE Tab Plus
Отваряне на страници в IE, директно в "Мозила".

Image Zoom
Уголемяване на всяка снимка, чрез задържане на бутон и въртене на колелцето на средния бутон.

Menu Editor
Премахване-добавяне на елементи от контекстното меню.

Save Session
Запазване информацията за отворените в момента страници, за следващото стартиране.

SkipScreen
Премахва някои ненужни менюта от страници, като - Rapidshare, Megaupload, zShare, Mediafire и др., както и изчакването за даунлоад.

Dafizilla Table2Clipboard
Копиране директно в Microsoft Excel на таблици.
.

Character Palette – тулбар, който дава възможност да добавяте символи, които липсват на клавиатурата. Ако се чудите как да сложите ? ? или ? ? и т.н. из коментарите си във Facebook това е един лесен начин да го сторите. ?Инсталирай

Click&Clean – лесен начин да изчистите бисквитките или историята на сърфирането ви из интернет само с един бутон. ?Инсталирай

Facebook Translate - чудели ли сте се какво пишат по статусите си китайците или индонезийците? Разберете и ги изненадайте с коментар! ?Инсталирай

gTranslate - Превежда селектирания текст с помощта на Google Translate. Работи в контекстното меню, като ви оставя на страницата, която четете и не е нужно да търсите речници и преводачи. Засича езика на страницата автоматично. Когато добавката Facebook Translate, описана по-горе не успее да се справи, винаги имате алтернатива за изненада на приятелите чуждоземци! ?Инсталирай

TinEye Reverse Image Search – Извежда резултати от все повече набиращото популярност Reverse Image Search, т.е. посочвате дадено изображение и получавате резултати с различни размери на това изображение, намиращи се из интернет. Много полезен инструмент ако харесате дадено изображение, но ви трябва в по-голям размер. ?Инсталирай

Image Spider - добавка, подходяща за уеб разработчици, която показва основните параметри на изображението в тултип (балонче). ?Инсталирай

Rainbow - цветови инструменти за уеб разработчици. ?Инсталирай

Rehost Image – уникален инструмент, позволяващ бърз ъплоуд на дадено изображение на собствен сървър. Намрате интересна картинка, от контекстното меню избирате тя да се качи на вашия сървър и инструмента ви връща адреса на вече качената картинка в клипборда. ?Инсталирай

TwitterBar - публикувайте съобщения в Twitter направо от адресната лента на Firefox. ?Инсталирай
А ето как да подкарате остарелите добавки през най-новата бета версия на Firefox. В полето, където обикновено пишете адреса на търсената уебстраница, попълнете about:config. Оттук влизате в нещо като "командната зала" на браузъра. Щракнете с десен бутон върху Preference Name и изберете New, а оттам - Boolean. Когато ви попита за предпочитано име, въведете extensions.checkCompatibility, а след това дайте OK на false. По този начин накарахте Firefox да не проверява постоянно за своя последна версия в нета. Сега рестартирайте и вече ще можете да ползвате и по-старите приставки, които преди бяха несъвместими с най-новите разработки на браузъра.
От ТУК можете да си свалите теми (скинове) за мозилатаОще добавки ТУК


Най-отгоре
georgi.tm
нд ное 22 2009, 04:22
Регистриран потребител #6
Регистриран: нд ное 22 2009, 04:07
съобщения: 1
Страхотно, много добра тема, много ми помогна
Най-отгоре
kobrata
нд ное 22 2009, 05:13
Гост
А ще можели да дадеш и линкове към добавките?
Най-отгоре
admin
пн ное 23 2009, 06:17
admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: нд ное 15 2009, 01:30
съобщения: 259
Ок,няма проблем


Най-отгоре
welew
ср дек 23 2009, 05:54
Регистриран потребител #18
Регистриран: ср дек 23 2009, 05:51
съобщения: 25
Mozilla Firefox-най добрият Браузър,а добавките са му върхът.
Най-отгоре
mites
ср яну 06 2010, 08:27

Регистриран потребител #22
Регистриран: нд яну 03 2010, 11:10
съобщения: 46
супер
Най-отгоре
dani_91
сб яну 09 2010, 08:55
Регистриран потребител #14
Регистриран: ср дек 09 2009, 04:37
съобщения: 7
Това наистина е най-добрият браузър.А как сте събрали толкова добавки на едно место сте супер.Едно голямо благодаря.
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF