Ето как изглеждат трите охлаждания на процесорите AMD Ryzen

Корейският уеб-портал Hardware Battle публикува изображенията на процесорните охлаждания на най-новите процесори на AMD.

Първото показано на изображението охлаждане е с най-компактен радиатор и е предназначено за 65 W процесори. Второто охлаждане е малко по-голямо и ще се използва в процесорите с TDP 95 W. Третото охлаждане по всичко личи, че ще се бъде включено в комплекта с флагманските процесори Ryzen Black Edition. Очаква се, че моделите Black Edition ще се отбелязват със суфикса Х, като например 1800X и 1700X.

Третият охладител освен радиатор, ще има и четири топлинни тръби и явно е следващият етап от развитието на охладителната система AMD Wraith, представена миналата година. На изображението се вижда, че и трите охлаждания имат еднакви 92 милиметрови вентилатори, които да се надяваме, че няма да шумят много.

Още една фотография показва техническия директор на AMD Раджа Кодури (Raja Koduri), на която се вижда, че и трите процесорни охлаждания ще имат светодиодна подсветка.

Очаква се, че продажбите на новите процесори ще започнат на 2-ри март. Според досегашната информация, цялата фамилия процесори Ryzen включва 17 чипа започвайки от Ryzen 3 1100 и до Ryzen 7 1800X. Всички процесори ще имат отключени множители.

Източник:kaldata.com

Може да харесате още...