Как да променим терминалното приложение по подразбиране в Windows 11?

Терминалът по подразбиране е емулаторът на терминала, който се стартира по подразбиране при отваряне на приложение на командния ред.

В Windows 11 можете да зададете Windows Console Host (Хост на конзола на Windows)-(по подразбиране) или Windows Terminal като терминално приложение по подразбиране.

Ако изберете Windows Terminal , тогава когато отворите което и да е приложение на командния ред (напр. PowerShell, команден ред, WSL и т.н.), то ще се отвори в терминала на Windows по подразбиране.

Ако изберете Windows Console Host (Хост на конзола на Windows), тогава когато отворите което и да е приложение на командния ред (напр. PowerShell, команден ред, WSL и т.н.), то ще се отвори в собствен прозорец на конзолата.

През 2022 г. Microsoft планира да превърне Windows Terminal по подразбиране на устройства с Windows 11.

Този урок ще ви покаже как да промените терминалното приложение по подразбиране на Windows Console Host (Хост на конзола на Windows) или Windows Terminal за вашия акаунт в Windows 11.

Отворете команден ред (cmd.exe), Windows PowerShell (PowerShell.exe) или WSL конзола.

Кликнете с десния бутон върху заглавната лента на прозореца на конзолата и натиснете Properties . (вижте екранната снимка по-долу)

Кликнете на раздела Терминал . (вижте екранната снимка по-долу)

Изберете Хост на конзола на Windows (по подразбиране) или Windows Terminal Preview .

Натиснете OK

Това е.

Може да харесате още...