Как да стартирате диспечера на задачите в Windows 11

В Windows 11 диспечерът на задачите (Task Manager) вече не се отваря с десния бутон а е далеч в лентата на задачите. Независимо дали отстранявате неизправности или просто искате да държите под око системните си ресурси,диспечерът на задачите (Task Manager) ще ви е необходим.Ето 5 различни начина да го стартирате.

1.Тестваната във времето клавишна комбинация за диспечера на задачите (task Manager)все още работи в Windows 11.Просто натиснете Ctrl+Alt+Delete на клавиатурата и диспечерът на задачите ще се появи.

2.Можете също да отворите диспечера на задачите с помощта на командния ред.Отворете командния ред и въведете taskmgr.exe и натиснете Enter. Диспечерът на задачите ще се отвори незабавно.

3.Кликнете с десния бутон върху бутона Старт в лентата на задачите си.В менюто, което се появява,изберете “Диспечер на задачите” и диспечерът на задачите ще стартира.

4.Натиснете клавишната комбинация Ctrl+Shift+Escape на клавиатурата и диспечерът на задачите ще се появи.

5.Можете също да отворите менюто “Старт” и в полето за търсене напишете “диспечер на задачите” (Task Manager).Първият резултат трябва да бъде приложението Диспечер на задачите. Кликнете върху иконата му, за да стартирате програмата.

Може да харесате още...