Как да създадем виртуален хард диск при Windows7

С Windows 7 е възможно създаването на виртуалen хард-диск . Това ще ви позволи да правите Windows инсталация на живо върху виртуалния диск, без нуждата от буутване на виртуалния Computer.

За да създадете виртуален диск,направете следното:

Кликнете с десен бутон на Computer (Компютър)=> Manage (Управление) => Disk Management (Управление на дискове)=> Action (Още действия) => Create VHD (Създаване на VHD).
След което ще можете да зададете местоположението и размера му.

За да прикачите виртуален диск, в Start менюто дайте десен бутон на Computer => Manage => Disk Management => Action => Attach VHD, където ще трябва да зададете местоположение и дали да бъде, или не „read only“.

За да инициализирате виртуален диск, в Start менюто дайте десен бутон на Computer => Manage => Disk Management => Action => Attach VHD => задайте местоположение => ОК => десен бутон върху виртуалния диск => Initialize Disk.

Изберете стила на разпределяне на дяла, десен бутон на празно място, изберете „New Simple Volume“ и следвайте инструкциите на помощника. Ето, че в Windows Explorer се появи нов хард диск и можете да го използвате като реален такъв.

 

Може да харесате още...