процесори, Intel, Intel Core,

Осмото поколение процесори Intel Core остава с 14 нанометров технологичен процес

Intel официално обяви, че осмото поколение процесори Core както предишните, ще се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес. Intel предпочита новото поколение процесори да се обозначава като „14+ nm„, подчертавайки значителните технически подобрения.

По-конкретно, подобренията са следните:

  • Подобрено напрежение на канала (channel strain)
  • Подобрен профил (fin profile)
  • Интеграция на дизайна и производството
Благодарение на подобрения технологичен процес Intel е постигнал значително увеличение на производителността от над 15% в тестовете SysMark. По този начин, производителността на процесорите Core i7 ще нарасне повече, отколкото преди. Това се вижда в слайда на презентацията на чипмейкъра.

Новото поколение процесори с усъвършенствания 14 нанометров технологичен процес трябва да излезе през втората половина на тази година. Те ще се обозначават като Core i7/i5/i3-8000 и ще заменят продаваните сега чипове от 7-мо поколение.

По време на презентацията за инвеститорите, Intel нищо не каза за плановете си по производство на процесорите Cannonlake (с предишно име Skymont) – новите 10 nm чипове. Работещ 10 nm процесор бе показан по време на CES и се предполагаше, че те ще излязат на пазара още тази година. Именно поколението Cannonlake досега се позиционираше като 8-мото поколение процесорна архитектура, която трябва да замени Skylake в стратегията „Тик-Так“. Сега се появи нова фамилия процесори, която няма нищо общо с Cannonlake.

Източник:kaldata.com

Може да харесате още...