Firefox и Chrome ще ви уведомяват за несигурни НТТР връзки

Google и Mozilla са готови да подобрят начина, по който потребителите получават информация за сайтове, податливи на хакване. Считано от най-новите ъпдейти за Chrome 56 и Firefox 51, двата браузъра ще ви предупреждават, когато сте на път да предоставите лична и поверителна информация през несигурна НТТР връзка.

Подобни предупреждения досега имаше само в някои от бета версиите на браузърите, но те вече са готови за официално издание.

Firefox ще ви покаже сив на цвят катинар, задраскан с червена чертичка, над полето за адреса, когато отваряте сайт, искащ вашата парола и данни. Досега в предните версии с иконка на зелен катинар се отбелязваха само обезопасените HTTPS сайтове.

Символ „катинар“ ще видим и при Chrome, като там той ще е придружен с думата Chrome, за да ви подскаже, че споделянето на лична информация е ОК. отенциално опасните страници ще бъдат маркирани като “Not secure”.

Както обикновено, за да сте в час с последните подобрения по сигурността и стабилността на браузърите, не пропускайте да ги обновите.

 
Източник:kaldata.com

Може да харесате още...