Google удължава поддръжката на Chrome за Windows 7 до 15 януари 2022 г.

Google разкри тази седмица, че е решил да удължи поддръжката за Google Chrome на операционната система Windows 7 на Microsoft поне до 15 януари 2022 г.

Google обяви първоначално, че ще поддържа Windows 7 до 15 юли 2021 г. Компанията разкри, че може да удължи периода и го и направи . Новият край на поддръжката е преместен за 15 януари 2022 г., така че потребителите на Windows 7 да получат допълнителни шест месеца поддръжка на Chrome.

Новият край на поддръжката на Chrome за Windows 7 все още е една година по – малък от максималния край на поддръжката на Microsoft за плащащи клиенти. Microsoft ще осигури поддръжка до януари 2023 г. за компании и организации, които плащат на компанията за три пълни години разширени актуализации на сигурността.

Друго разширение не е изключено според Мак Кристоф, инженерен директор на Chrome; това ще зависи от редица фактори, включително скоростта на миграция и броя на използването. Следователно поне на теория е възможно Chrome също да бъде поддържан след януари 2022 г., ако цифрите го оправдават.

Може да харесате още...