Google Duo

Google Duo  е приложение за видео разговори, то работи само на мобилни телефони и е само за двустранни разговори (не могат да се правят конферентни връзки).

За разлика от почти всяка друга чат услуга, Duo изисква само телефонен номер, за да започнете да го използвате.

 

Разбира се, за да работите с приложението, човекът отсреща трябва също да го има инсталирано. Интерфейсът е изключително опростен и няма да ви затрудни с излишни бутони и настройки.

При инсталацията приложението взима номера на телефона от SIM картата и автоматично изпраща SMS за потвърждение. Не е нужно да създавате специален акаунт или списък с контакти – Google Duo използва контактите в телефона ви.

Новост в приложението е функцията Knock Knock, която работи само под Android. Когато получите обаждане, виждате на живо човека, който ви звъни, още преди да сте вдигнали. Целта е да се избегнат досадните начални реплики при повечето разговори: „Там ли си?”, „Чуваш ли ме?”, „Виждаш ли ме?” и т.н.

Предвидливо Knock Knock работи само при позвъняване от човек, който е във вашия списък с контакти, така че няма опасност от натрапници.

Приложението автоматично понижава или повишава качеството на картината и звука в зависимост от скоростта на връзката. Докато говорите, можете да преминете от Wi-Fi към мобилни данни без притеснение, че връзката ще се разпадне.  СВАЛИ

 

 

Може да харесате още...