Още информация около Windows 7 Service Pack 1
Още информация около Windows 7 Service Pack 1

Windows 7 Service Pack няма да включва само поправки

Преди се говореше, че първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само незначителни ъпдейти. Сега, обаче, се появи друга информация, според която Service Pack 1 ще подобри и производителността на компютъра. Информацията бе съобщена от softpedia.com.

Стана ясно, че Service Pack 1 за Windows 7, който ще се разпространява чрез Windows Update, няма да включва всички нововъведения, които ще присъстват в официалния сервизен пакет за най-успешната операционна система на редмъндската компания.

Едно от нововъведенията в дългоочакваното обновление ще подобри бързодействието при работа с дискови устройства. Става въпрос за Windows BitLocker – функция, която позволява на потребителите да шифроват файлове на всякакви видове устройства – от твърди дискове до преносими такива.

SP1 за Windows 7 ще включва и подобрения във вградения инструмент Remote Desktop.

Service Pack 1 за Windows 7 ще включва решение и на проблема със сензорните функции. По данни на Microsoft, при изменение на настройките за скорост на „двойния тап” от „Fast” на „Slow” или обратно, времевият интервал между двата жеста, на който реагира системата, остава непроменен, което в някои случаи може да доведе до грешка. Този недостатък е присъщ за тези версии на операционната система, като Windows 7 Home Premium, Windows 7 Ultimate и Windows 7 Professional. Този проблем също ще бъде разрешен в Service Pack 1.

Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления. Според слуховете, обаче, Service Pack за Windows 7 ще се появи през четвъртото тримесечие на тази година.



Подобни новини :
Ако искате да видите информация за системата си
Как да премахнеме Windows компонент (Internet Explorer, Windows Media Player... ) ?
Промяна на Windows 10 Старт меню с функционалност като при windows 7
Windows Blue ще бъде първото обновление за Windows 8
Български за Windows XP
Инсталиране на Windows 7 от HD
Работа с Windows
Kлавишни комбинации в Windows 7
Как да лицензираме Windows XP
Auto Login в Windows XP