Google вгради Flash плъгин в браузъра Chrome
Google вгради Flash плъгин в браузъра Chrome


В Google са на мнение, че проблемите с Flash могат да възникват не само заради самия плъгин Adobe Flash, но и заради неговото взаимодействие с операционната система като цяло и браузъра в частност. За да подобри ефективността на Flash, Google работи с Adobe и Mozilla по разработката на нов интерфейс за приложно програмиране (API) за създаване на плъгини от следващо поколение за уеб браузърите. Първите стъпки в това направление вече са направени. Сега Flash Player вече е вграден във версията на Chrome, предназначена за разработчици. Тази практика според Google ще донесе следните ползи:
Когато потребителите инсталират Chrome, те получават в комплект с него и последната версия на Adobe Flash Player и не се налага да го свалят и инсталират отделно.
Новите версии на Flash Player ще се инсталират автоматично чрез механизма за обновяване на уеб браузъра, което пести време на потребителите и положително се отразява на безопасността на компютъра.
Заедно с Adobe Google планира да реализира система за защита на потребителския компютър от опасен код, който може да се крие във Flash съдържанието на уеб страниците, с помощта на вградената в Chrome функция Sandbox.
Подобряването на традиционния модел за работа с плъгините позволява те да бъдат направени толкова производителни, стабилни и защитени, колкото и HTML и JavaScript в браузърите, и ще даде възможност да се реализира по-ефективна съвместна работа на тези компоненти.
Версията на Chrome с вграден Flash можете да свалите от официалния сайт на проекта Chromium www.chromium.org/ . За активация на вградения Flash плейър трябва да стартирате браузъра с параметър „--enable-internal-flash“.Подобни новини :
Google Chrome
Добавки за Google Chrome
Разширения (добавки) за google chrome за ...
Бързи клавишни комбинации за Google Chrome.
Управление на паролите при Google Chrome
Как да изтриеме на историята на сърфирането от Google Chrome
Най-често използваните клавишни комбинации в Google Chrome
Изчистване на кеша според браузъра
Как да си добавиме бутон за превод в браузъра си?
Как да промениме браузъра по подразбиране при LG G4?