КАК ДА РАЗДЕЛИМЕ ХАРДА НА ДЯЛОВЕ?С програмата Partition Magic 7 Pro. Една много добра програма според мен.. Предимството и е, че вашата информация остава непокътната, независимо дали един дял го разделяте на два, или последните ги обединявате в един. Как работи?
След като си набавите програма и я инсталирате, ще видита,че софтуера веднага разпознава устройства ви.
Какво се иска от вас? Каквато и да ви е целта, кликнете с десен бутон върху устройството. Както виждате, опцията Resize/Move е активна. Вед-нъж влезнали в нея, можете да намалите големината на С: Просто издърпвате там плъзгача наляво и виждате как
примерно от 3GB примерно диска става 1. Това което остава до 3GB е "незаето" пространство, мислете си
за него като новозеланд-ско Табу - никой не може да го пипне, респективно компютъра не го
разпозна-ва...засега.
Но на нас точно това ни трябваше. Сега кликаме с десен бутон върху него и избираме опцията Create, т.е. създаваме нов дял. Избираме също така каква да бъдеFile system - примерно FAT, FAT32, NTFS и др.
Ако не сте сигур-ни в това което правите, изберете FAT32.
Следващата стъпка е пак с десният бутон, където трябва да направим Format.
Ако нещо объркаме, винаги имаме възможността да изберем опцията Undo (една стъпка назад). Можем също така да зададем етикет (Label) на новото устройство, така че да не се бъркаме. Моят съвет е да ги кръстите с имена както аз, защото някак си по-сигурно е да дадеш десният бутон и примерно изтриване (Delete) на партишъна, отколкото върху някаква буквичка като D:, нали? Убедили сме че всичко е наред, потвърждаваме с бутона Apply changes (съгласни с промените), компютъра ще поиска рестарт, ще почне да зарежда до 100 % и ще се зареди отново до Windows.