Стартира Google TV
Стартира Google TV...

Решението, комбиниращо хардуер и софтуер, ще има за цел да вкара “наистина” Интернет в телевизорите в дневните ни.

Планираната като отворена платформа Google TV е базирана на Android, което значи, че с нея ще могат да се ползват много от съществуващите приложения. За браузене в Мрежата телевизията на Google, разбира се, ще използва Chrome, ще поддържа Adobe Flash и ще има интегрирани възможности за търсене в Интернет (което също не е изненада при положение, че става въпрос за Google), добавящи начин за бързо снабдяване с видео съдържание от сайтовете в Мрежата. Google TV ще поддържа също възможности от типа на "картина в картината" и подробни опции за персонализация на интерфейса.


Хардуерно Google TV ще бъде поддържана от някои от HD телевизорите на Sony от линията BRAVIA и Blu-ray плейърите на японската компания, както и от цифров приемник на Logitech, наречен 'companion box'. Въпросната техника е на базата на "системата в един чип" Intel Atom CE4100. Logitech ще предлага също и специализирани периферни устройства за Google TV, като HDTV камери, но от компанията обещават повече подробности за тях по-късно.


По план Google TV трябва да стартира през тази есен в САЩ, за да "хване" момента за поредното истерично празнично пазаруване, но интересното ще се случи през следващата година, за когато Google обещава да пусне специален пакет за разработчици Google TV SDK, както и виртуален Android Market пазар за приложения.
Засега няма информация кога евентуално телевизията на Google ще бъде достъпна и по нашите географски ширини (и дължини), но вероятно няма да ни се наложи да чакаме прекалено дълго.Подобни новини :
Windows XP да стартира автоматично с User и парола или без
Google Chrome
В Google учат квантов...
Добавки за Google Chrome
Как да търсим в Google
Списък с google продукти
Google пуска защитено търсене
Как да търсим с GOOGLE -част 2
Разширения (добавки) за google chrome за ...
Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9