Google пуска защитено търсене
Google пуска защитено търсене


Интернет гигантът Google обяви, че пуска механизъм за криптиране на заявките за търсене. В основата на новата система за защита е използван криптиращият протокол SSL, осигуряващ безопасна връзка между потребителския компютър и сървърите на Google. Според експертите, внедряването на новата функционалност ще предотврати шпионирането на потребителите и ще позволи да се защитят въпросите при търсене, правени от публични точки за достъп (Wi-Fi) на летища, в кафенета и други обществени места.

Към момента системата се намира на стадий бета-тестове. За да се възползвате от нея, при отваряне на страницата Google.com, вместо http:// въведете https://. Това, че имате вече защитено търсене можете да разберете както от адресния ред, така и от промененото лого на Google.

Специалистите отбелязват, че криптирането на трафика ще доведе до по-интензивно натоварване на сървърите на Google и това ще се отрази негативно на скоростта на работа на търсачката. Освен това, функциите за безопасност не работят във всички регионални търсачки на Google – защитено търсене не е достъпно все още и в Google.bg.

Напомняме, че неотдавна Google направи преход на пощенската си услуга Gmail към по-безопасния протокол HTTPS. Според анализатори, въвеждането на този протокол в Gmail е ответна мярка срещу атаките на китайски хакери, проведени през декември миналата година.Източник;pcworld.bg


Подобни новини :
Google Chrome
Стартира Google TV
В Google учат квантов...
Добавки за Google Chrome
Как да търсим в Google
Списък с google продукти
Как да търсим с GOOGLE -част 2
Разширения (добавки) за google chrome за ...
Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9
Как да направиме търсачката по подразбиране да е Google?