сряда 31 август 2011 - 02:31:49  ◦  Категория: Други  ◦  Публикувано от admin  ◦  

Ако Windows открие евентуални проблеми с паметта на компютъра, може да получите подкана да изпълните инструмента за диагностика на паметта.
Стартиране на инструмента за диагностика на паметта

Когато получите съобщение за възможен проблем с паметта, щракнете върху съобщението, за да изберете една от двете опции за времето за стартиране на инструмента за диагностика на паметта.

53590

Ако изберете да рестартирате компютъра и да стартирате инструмента веднага, се уверете, че сте записали работата си и сте затворили всички стартирани програми. Инструментът за диагностика на паметта ще се стартира автоматично, след като рестартирате Windows.
Може да отнеме няколко минути, докато инструментът приключи с проверката на паметта на компютъра. Когато тестът приключи, Windows ще се рестартира автоматично. Ако инструментът отрие грешки, трябва да се свържете с производителя на компютъра за информация за коригирането им, тъй ката обикновено грешките в паметта сочат проблем с чиповете с памет в компютъра или друг хардуерен проблем.
Разширени опции за стартиране на инструмента за диагностика на паметта

Препоръчително е да оставите инструмента за диагностика на паметта да се стартира автоматично. Опитните потребители обаче могат да променят настройките на инструмента. Ето как:

Когато инструментът за диагностика на паметта се стартира, натиснете клавиша F1.

Можете да промените следните настройки:

Тип тест. Изберете типа на теста, който желаете да стартирате: Основен, Стандартен или Разширен. Тези опции са описани в инструмента.

Кеш. Изберете желаните настройки за кеш за всеки тест. По подразбиране, Вкл. или Изкл..

Брояч. Въведете колко пъти искате да се повтори тестът.

Натиснете клавиша F10, за да стартирате теста.

Ръчно изпълняване на инструмента за диагностика на паметта

Ако инструментът за диагностика на паметта на Windows не се стартира автоматично, можете да го направите ръчно.

Отворете инструмента за диагностика на паметта, като щракнете върху бутона "Старт", след което щракнете върху Контролен панел. В полето за търсене въведете Памет, след което щракнете върху Диагностициране на проблеми с паметта на компютъра.? Изисква се разрешение от администратора Ако се покаже подкана да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или потвърдете.

Изберете кога да се стартира инструментът.

Рейтинг

0/5 : не е гласувано

Tags

Нищо

за автора

admin

admin

9070