сряда 02 март 2011 - 13:58:53  ◦  Категория: Как да...  ◦  Публикувано от admin  ◦  
1. Безжична мрежова карта

За изграждане на безжична локална мрежа е необходимо всеки компютър да бъде снабден с безжична мрежова карта.2. Безжичен рутер.Стъпка 1

Инсталиране на мрежовата карта


Вариант 1. Безжична мрежова карта с PCI интерфейс

1. Инсталира се софтуера включен към диска с картата.
2. Компютърът се изключва и се монтира мрежовата карта на свободен PCI слот на дънната платка (виж “Инсталиране и конфигуриране на мрежова карта”)
3. Компютърът се включва, при което ще се стартира съветника за добавяне на нов хардуер. Следвайте го стъпка по стъпка, за да се инсталират драйверите за мрежовата карта.


Вариант 2. Безжична мрежова карта с USB интерфейс

1. Инсталира се софтуера включен към диска с картата
2. Мрежовата карта се включва към свободен USB порт на компютъра
3. Стартира се съветникът за добавяне на нов хардуер. Следвайте го стъпка по стъпка, за да се инсталират драйверите за мрежовата карта.


Стъпка 2

Конфигуриране на рутера

1. Свържете мрежовата карта на компютъра към LAN порт на рутера с кабела от пакета.

2. Установете автоматично получаване на IP адрес и DNS сървър. С двойно избиране на мрежовата връзка, Properties, изберете Internet protocol,TCP/IP и натиснете бутона Properties.3. Мрежовата карта ще получи адрес от рутера, може да го видите като кликнете по мрежовата връзка с десен бутон, Status, Support4. Стартирайте Internet Explorer, Mozila Firefox или друг браузер.

5. В полето Address въведете IP адреса: 192.168.0.1 или друг адрес зададен като стойност на Default gateway от прозореца LAN status.

6. В отворения прозорец въведете:7. Показва се страницата за настройване на рутера.8. Изберете бутона Wireless

В следващия прозорец въведете следните настройки:Wireless: Сложете точката на ‘Enabled’, ако искате да разрешите безжичната връзка.

Network ID (SSID): Име на работната група – въведете име на латиница (плюс цифри), идентификатор на безжична мрежа.

Channel: Номер на канал – променяме го ако има затруднения в безжичната връзка в резултат от работата на други безжични устройства или други електромагнитни смущения.

Security: Избираме начин на криптиране на връзката. Ако връзката не е криптирана, всеки в обсега на мрежата може да се свърже към нея. Изберете метод, който безжичната мрежова карта, която използвате поддържа.

Encryption: Криптиране – различни алгоритми на криптиране.

Preshare Key: Парола, различните методи на криптиране изискват въвеждането на ключ или код (парола) за удостоверяване на правото на достъп.Стъпка 3

Конфигуриране на безжична мрежова карта:

1. Отворете Network Connections

2. Изберете безжичната мрежова карта3. Кликнете с десен бутон върху безжичната карта, Properties, изберете табулатора Wireless Networks, поставете отметка на Use Windows to configure my wireless network settings

4. Изберете бутона Add ...5. Въведете:

? име на мрежата,

? начин на автентичност,

? криптиране на връзката – както е зададено в рутера,

? парола за достъп.

Повторете стъпките за всеки компютър, който ще бъде включен в безжичната мрежа.
Вашата безжична мрежа е конфигурирана и готова за работа!

Рейтинг

0/5 : не е гласувано

Tags

Нищо

за автора

admin

admin

9070