четвъртък 17 юни 2010 - 02:52:10  ◦  Категория: Новини  ◦  Публикувано от admin  ◦  
Премахването на Windows XP ще започне от нетбуковете

От TheRegister.co.uk съобщиха, че от редмъндската компания ще прекратят снабдяването на OEM производителите с операционната система Windows XP. От Microsoft са направили изявление, според което ясно казват, че от 22 октомври тази година, OEM производителите няма да могат да инсталират Windows XP на нетбукове.

В блога All About Microsoft се казва, че Microsoft продава Windows XP на цена от $15, а Windows 7 се продава за $50 бройката. Според новината в блога, ниската цена на Windows 7 е единствената причина, поради която новите нетбукове все още не са поскъпнали. Както знаете, вече почти всички нетбукове се появяват на пазара с предварително инсталирана операционна система Windows 7.

За да бъдем точни, според редмъндската компания, 81 процента от нетбуковете, продавани с САЩ са с Windows 7, а останалите са с Linux или Windows XP.

Освен това, от утре ще бъде прекратена поддръжката на операционната система Windows XP със Service Pack 2. От компанията започнаха да съветват потребителите да преминат към Service Pack 3.

Рейтинг

0/5 : не е гласувано

Tags

Нищо

за автора

admin

admin

9070